nuffnang

Saturday, July 09, 2011

cikgu dah kawen ye? urghh! :(

sabar jela mak...doakan terbaik utk anakanda ini. praktikal 2 pon baru start. tunggu angah balik dkat2 nk raya nnt.. i know u miss me, rite? sbb tu suruh angah balik kan. sape la xnak balik.sobs.tp, bebanan keje byk.aishh. pasal pen'jodoh' bilangan tu...the right time will come, mummy! malas nak fikir lagi.. diri sendiri pon xsedia lagi hokeyy..urgh. i just turned 22. so what? enjoy la dgn diri sendiri yg mmg best ni..huh? org kata, xde life? come on la.. life ni best je kalau kita hidup dgn cara yg kita suka. no worries ye hadek2. janji Allah tu pasti. keep praying :) tdo pon masih dgn Teddy Mr.Bean ditemani Spongebob si seluar kuning. haha. matured nya, x lagi. prangai masa umur 15thn n 22thn equal je!


next week ade kursus kurus kat maktab. ops silap.kursus kawen. girlfriends ajak masuk sbb murah2 je dik. lima puloh hengget selonggok. n dapat sijil trus. ape kata anda? saya kata, rilek la dulu. sbb mmg xpnah pk pon pasal benda2 mcm ni. mcm sangat awal je..bajet nak amik dgn 'bakal driver' nnt.. omo! lupakan saja!!!


mak siap pesan. kawen nnt, jgn duduk rumah mentua. duduk rumah sendiri. berdikari masak kari pls. haha..macam-macam la. sejak umur dh melebihi 20 thn ni, asyik sembang psl kehidupan wanita+family+adab sopan+rumah (versi takde tangga) dgn mak. mak mmg best sbb dengar je ape yg anak dia bebel entah pape. ceritera itu ini. hehs. sabar jela. mak bosan la tu dok rumah sorang-sorang..nak main ngan cucu kah? mintak ngan abe pls! hahha. abe yg seorg ni, bila lg nak kawen? kumpul duit ke, cetak duit? duit xkan habis dikumpul la bro.. make it simple n cool.. xperlu kawen gempak ala-ala artis, kalau xbahagia. cheh! umm. kang sy langkah bendul baru tau.


ayat utk hidup lebih tenteram dan jiwa selamat sihat walafiat:

"jgn pernah risau akan j0dohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya kepada kecantikan mahupun lirikan senyuman yang meruntuhkn imannya.Sesungguhnya lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita.Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bhawa jodoh yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan bagi memimpin dirimu kelak. kerana pada wanita itu pasti ada kekurangan dan lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu".



jadi, renung-renungkan, sampai termenung! haaha. till then.
faith in Allah is the best way to seek happiness. insyaAllah!


2 comments:

bihunpama said...

berdikari dan kari.hahaha
da besar upenye kite ni.cakap pasal kawin sudaaa

shasha_iffa said...

yeyeah didi dido!BADAN MAKIN BESAR(aku la, kau maintain jek)..UMUR MAKIN TUA. PERANGAI? xberubah ponnn.haha.