nuffnang

Saturday, August 06, 2011

oetoriya di suatu petang sabtu.

best jugak jadik single. macam pernah berdua?kah3.. lepas zohor, sy membawa diri ke LRT bandar tun razak. tawaf bangunan komuniti...and jumpa seketul parking utk sang kancil. done parking! panjat tangga g LRT. nak reload touch and go, tp xboleh sbb hanya boleh reload start from 4pm-11pm masa weekend. pasrah. beli tiket biasa pegi balik ke bandaraya. aim-SOGO.

sampai je, terjah sembonia. jumpa cikjah yg tgh cari purse sbijik.nak buat raya la tuuu. pusing-pusing ngan Ammar Faez. huhu. rindu gilak kat budak nih. muahs. masa sy ngan cikjah sebok dok pilih purse, Ammar ckp "jgn beli byk-byk, pilih satu je, beli satu je". (dgn jari telunjuk diangkat bagi menunjukkan bilangan 1)wahhh, comel nye. anak kecil 4 tahun pesan kat mak suruh jimat cermat..wuhuuu.

dkat kul 4ptg, cikjah dan kluarganya dh pnat..biasala bulan-bulan puasa ni.dgn nak rempuh lautan manusia sana sini. then, sesi salam n tata berlalu di pintu keluar mengadap jln tar. cikjah mcm nak sambung perjalanan ke jln tar, namun capek bangat sih. so, sambung shopping kat klate nnt la..

saya pon meneruskan kehidupan petang di SOGO dgn menyelinap masuk ke bhgn pakaian lelaki. mcm biasa, SALE. bergunung-gunung baju dpan mata. sy ambik sana 2 helai, sini 3 helai. confuse gak dgn saiz baju utk abah,abe,achik.. utk mak, later ye sy beli..utk kita berdua :) then, terus cepat-cepat beratur nk buat bayaran. lpas bayar, trus kluar dr SOGO, cucuk kad pink dlm mesin yg disediakan, melalui palang dan panjat tangga LRT. xsampai sejam pon sy shopping. xtahan berlama-lamaan kat situ, ade saje yg nak lalu depan, blkg, excuse me sana sini. wooooh. xboleh la mcm ni bro. okeh, mmg ramai jugak manusia tgh tggu tren. mata sy melilau jugak lihat gelagat manusia yg pelbagai bangsa. aishhh..mcm2 adoo. ade yg menyakitkan mata di bulan-bulan puasa ni. ade yg mengharukan. and so on and so on.

ding dong! sampai BTR. sumbat barang dlm kete satt. nak g cucuk duit kat ATM BSN, namun tergendala pabila mesinnya out of service. grrrr!! teruskan langkah ke bazar kecil-kecilan kat komuniti BTR. beli nasi kerabu+ayam percik. nyum-nyum. air kelapa+soya. haus sgt kakak, smpai dua bungkus air gua sapu. masa tgh tinjau makanan itu ini, tersenyum pulak dekat pakcik Gerak Khas, Zulkifli Ismail dan anaknya. alamak, hensem bangat anak dia. putih melepak. tapi...tapi.. mesti umur dlm 15-17 tahun ni. haha. melepas mak, nakkk. dah! dah! cukup-cukup la beli makanan. now, saya berkeputusan ke BSP nk transfer duit ke Maybank. singgah kedai buku jap, melawat abg2 pakistanhae. ye ke pakistanhae?entah la labii. ronda-ronda, pusing-pusing, sampai Desa Bangsawan terchenta.. tamatlah rondaan saya petang ini. esok nak pegi melawat gadis Kasturi. nak tgk PETI-boleh-menyejuk-baru-beli. hehs.

baiklah. saya tak keruan da ni..nak habiskan praktikum cepat-cepat. nak balik kampung berayaaaaaa! Ya Allah, lancarkan segala perjalanan hidupku di dunia dan lebih-lebih lagi di akhirat sana. Ya Allah, please bless me.


people, do fear Allah.. and turn to Allah.




4 comments:

Hanna Nina said...

sepatutnye aku g ngan mu kan?? next week u dah blk klate ke

shasha_iffa said...

haha..ye, sepatutnyaaaaaa! :P xbalik lagi..aku balik 27 ogos. balik raya bila na?

cryclown said...

wah..tak ajak..hahaha

shasha_iffa said...

macam la ade kat KL :P