nuffnang

Wednesday, December 31, 2008

couple???

Mengapa Anda Bercinta?

* Kerana ALLah?
* Kerana cantik rupanya? Mancung hidung, kumisnya tebal? Badannya serupa model? - yang pasti semuanya ini tidak kekal lama. Berapa ramai wanita yang menghidapi sakit barah kulit kerana taksubnya kepada yang dinamakan 'KECANTIKAN' ? Berapa ramai pula yang sanggup berhutang, mengorbankan identiti seorang Muslimah dan Muslim kerana tertarik dengan namanya KEMODENAN?
* Kerana duitnya? Harta yang bertimbun?
* Kerana empunya diri itu sendiri?
* Kerana Agamanya? Ia akan di bawa di dunia dan akhirat. Tetapi ramai juga yang terjerumus di lembah hina. Kerana yang dibawa rupanya selama ini adalah nafsu tetapi disolek dengan nama Agama.

Anda akan dapat apa yang anda niatkan. Ingat perjalanan cinta sesama manusia amat jauh, dan mungkin juga dekat, ataupun ia satu perjalanan yang tidak pasti.

7 comments:

ciKnaThiRaH said...

yee! itu benar..

Anonymous said...

1.sometimes it comes to us as dugaan. but wtv it is, handling the feeling is the toughest of all. may we be blessed. sudah termasukk payah mahu berundur.

2.i once bincang dgn zura sbb ade this one guy ckp mcm nih kat zura -"ini dah takdir utk kami bercinta skrg, kau xdapat dugaan mcm nih."

3.see, it's hard to handle. so to avoid is the best thing of all. umm, let us remind each other ok elley. :)

4.my opinion is, wtv happens, it's up to us. dugaan Allah boleh datang dgn pelbagai cara. dan suka untuk saya kongsi, bertepuk sebelah tgn tidak akan berbunyii.

5.thanks for the reminder darling Elley. u know i luv you. :)

6.semoga cinta sejati yang diredhai Allah datang tepat pada masanya dengan cara yang betul. insyaAllah.

7. i miss you anyyyyywayyyyyy! :(

shashaiffa said...

~kitalah yg mampu nyatakan kebenaran itu tong!

~ouh ezadd..i miss u too..
~syukur..kita blom mdpt ape2 dugaan utk bcinta buat masa skrg..krn waktu ini amat getir utk d lalui..mcm2 boleh blaku zadd..
~ada pepatah mengatakan..cinta x knal usia..jadi..kita hnya perlu menunggu saat2 bahagia yg bakal tiba..jika blom tiba masanya.. jgnlah sedih..ALLAH Maha Penyayang kpd umat2Nya..dan Allah tlh menciptakan kita scra berpasang-pasangan!
~Ayuh..truskan bdoa agar kita sntiasa dlm landasan yg betul..InsyaALLAH~

*tong n ezadd si tkc..haha..trima ksh..kamu sgt setia mjadi sahabat sy..tidak lupa rkn2 lain jua..thanx sygs*

MuJahId_DidIeY said...

mulong vs pasir puteh...!!
hahahah

shashaiffa said...

muhammad taqiyuddin..jgn cari pasal ngan aku!!!

MuJahId_DidIeY said...

hahaha..
okey2..
just kidding..=)

shashaiffa said...

kita kna bgurau pd tempatnye! huhh..xpanda saeng laaa mu ni dd..jauhi couple..slagi terdaya..yeahh..insyaALLAH!!