nuffnang

Sunday, June 07, 2009

picnic09


kisah semalam..6 jun 09..

happy birthday kupu2 ku: afiq fahmi

happy birthday cik nabila fatin :p

yeahh..picnic time.
aku bsama kupu-kupu..

3 heroes:

afiq fahmi(boolat)..afif fathi(nmpk pusyat)..ammar faiz(peluk daku)

vanue: jeram linang

adoih..aku mjd ibu tiri mereka..dgn hnya mengawasi kanak2 ini mandi..
ku lihat sekeliling..smua ibu2 n bapak2 yg mjaga ank masing2..
AKU???
perhatian!!!sy bukan mak kpd 3 heroes ni..aku xkawen lg..
aduihh..melonjak jatuh laa bursa saham aku..


ammar si kecil yg takutkan air..di sbbkan aku mendapat title "mak tiri"..best je aku main2kan perasaan dia..alang2 dia peluk aku baik punye..hahhh..ape lg..aku jadikan dia kapal selam dgn menyelamkan si kecil ini ke dlm air yg suhu hampir2 mencapai takat beku mesin basuh..xde laa sejuk sgt..tp..bg knk2 sekecil ammar..sejuk smpai ter'shaking2' kakitgn beliau.bibir pon dh bertukar kaler hijau..wahh..padan muka!!! stelah bbrpa kali meronta dgn mnyebut "takot..cejuk..xnak" aku pasrah..tanpa pk pjg..aku melontar beliau kpd uminya..hahah..skrg turn aku plak melakukan terjunan ke bawah paras laut..segan lahh..hnya yg ku mampu berjiwang d tepian batu..wahh...sejuuuuukk..

ok..itik pulang petang..g kenduri lg??
aku dh naik busan dgn kenduri..tp..mak pesan..kalau kita x pegi..nnt kenduri kita, org pon x nak dtg!!
ini satu ugutan??? tidak..xpelah..at least aku dpt knal sdara mara aku yg jrg di jumpai di kedai2 berhampiran..wahh..pnat..smpai je umah..ku tdo spanjang hayat..

`masa yg plg bermakna adalah masa bersama dgn keluarga tersayang~

[SAYANGI KELUARGA ANDA SETIAP HARI]

4 comments:

MuJahId_DidIeY said...

terjun dale air jgop ko mie???
hahahha

shasha_iffa said...

mesti laaaa..tp..alhamdulillah.
air tidak kering nmpaknye :p

atinmarzuki said...

hahahha...time kaceh cik syamimi...
best ye main air kan?
:)
nak join ley??

shasha_iffa said...

nab?? ohh..xleh join..bimbang..
palo makin kembang pabila masukin air nyaaa..hahahah