nuffnang

Wednesday, August 26, 2009

tragedi hari ke-4 berpuasa


~SARI BERITA UTAMA~

Selasa,25 ogos 09: seketul hp (spt gmbr di atas-yg sblah kiri) dijumpai tersengih manja d dlm tandas (1st floor) di pasaraya terkemuka dunia TESCO sdn bhd..mgkin hp ini menunggu tuannya memungutnya kembali..namun,atas dasar nyanyuk x hengat dunia..dia d tggalkan 7minit d tandas itu..lama jugak laa hp ini menunggu..lebih malang lagi, di tmpat bahaya utk dirinya yg hnya sebuah hp..jika dia mem"vibrate"kan dirinya..mungkin dia dh mencium lantai atau lbh bernasib malang lg,menjunam trus ke dlm mangkuk tandas..

     Namun..atas dasar kemanusiaan seorg insan d bulan Ramadhan ini.. dia tlh mengusung hp mahal ini ke kaunter pertanyaan..(ohh..baik nye hati)..terima kasih sekalung budi ye puan/cik/makcik/datin..

     Tragedi ini berlaku lebih kurang jam 3 petang(lbh2 sket).. Kerana mahu mengejar solat zohor yg sudah hampir lewat usia itu..pemilik hp ini telah bergegas ke tandas dan melakukan misi dan visi yang patut dilakukan di tandas..untuk mengambil langkah berjaga2,dia telah menempatkan hp ini di atas bekas tisu d dlm tandas tersebut..setelah mencapai misi yang ditetapkan,dia terus meluru keluar dr tandas tersebut tanpa memungut kembali hp ini dan menerjah masuk ke surau yang berjarak 50cm dr tandas..setelah berwudhuk..dia berusaha mendirikan tiang agama yg empat rakaat itu..Semasa sedang mengaminkan doa..tiba2 ade sketol hp lain berkicauan d sebelahnya..dlm hati (hp sape laa ni..ingat dia sorg ade hp..silent plss!)usai melipat telekung..dia menyentuh poket seluar yg kosong itu tanpa rasa bersalah dan bermonolog skali lg dgn penuh ketenukkan(mana hp aku?)pemilik hp ini berlari2 itik ke tandas yg telah dikunjunginya td..

     Malang berbau busuk..sah2 laa hp ini dah lesap dan merajuk serta terus membawa diri..pemilik hp ini terus mencari anggota penyelamatnya (abah dan achik) dan menceritakan ape yg xpatot..mereka turut berusaha menghubungi hp di atas ini bbrpa kali, namun tiada jawapan..stelah bbrpa kali mengunjungi tandas yg nasib baik bersih itu..pemilik hp ini pasrah..(xpelaa..smpai sini je jodoh kite Cik Daun..babai) dia melangkah longlai mengikut abah (nsb baik abah x marah) untuk mnyelesaikan misi membeli-belah..

     Tiba2 abahnya berhenti di kaunter pertanyaan dan bertanya khabar berita jenayah hp tertinggal di tandas..encik kaunter dilihat mengangguk bbrapa kali dan memandang pemilik hp dgn tiada perasaan..hati pemilik hp yang sudah terkoyak,terjahit kembali..di kaunter pertnyaan:

encik kaunter:hp adik hp ape ye?
pemilik cik daun:hp nokia 7610 jerrr..
encik kaunter:ade ape kat hp adik?
pemilik cik daun:ade ape?(wat2 x faham)
encik kaunter:yelaa..ape adik letak kat hp?
pemilik cik daun:oooooooooooooooooooo..sy letak benda gayut2 yg ade tulis name glamour sy..1(mimi)1 lagi (elley)..haaha..(dgn penuh kebanggaan)
encik kaunter:haaaaa..ini dia!!! terimalah~(cik daun bertukar tgn)
pemilik cik daun:terima kasih bangggggggg!!!!

     Menurut siasatan lanjut..hp ini perlu d hantar ke unit rehat&rawat utk dibedah siasat.namun, setelah dipujuk rayu..perkara tersebut dibatalkan..sekian terima kasih..kita beralih ke berita sukan..blaa..blaa..blaa..

moral of the story: kunjungilah pasaraya TESCO sekarang!!

wassalam~jodoh kita panjang syg ku.. hihi..nsb baik x ilang..adiah PMR nih..ngeee~

8 comments:

MuJahId_DidIeY said...

umph3....
nasib baik...
ada rzki ag....
bringat la mie!hehhe

♥ naTc ♥ said...

hoitt!
tanak gune trade in jah.
then beli xpress music latest utk i okeh.

shasha_iffa said...

ok je..elaun next sem..aku spend utk kau je..hp sbijik..SLR sbjik..cukup x?

shasha_iffa said...

beringat sokmo dh..ngeee~

♥ nathirah hjghazali ♥ said...

haa!~
masyukkk gak tu.
pastu i nak kete sebijik, wasing machine sebijik, peti ais sebijik, gedebuk sebijik*tao tak gedebuk?*.
dan lagi... sejumlah harta dalam kotak harta karun yang bernilai gila okeh!~
daaaa..

shasha_iffa said...

"gedebuk" tu bkn ke peti milo ice kau? xpon..name bakal suami kau!!!
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

~~~NATHIRAH GEDEBUK!!

nurulezzati MS said...

alhamdulillah. kalu x, susah nk berhubung.

bilik dah la jauh.

kalau xde phone, susah btol kalau nk ajak pegi bazar. hehe

shasha_iffa said...

syukur~nsb bk masih ade lg insan yg berhati mulia d bulan yg mulia ini.

xpe zadd..aku jerit je from bilik aku +___+


"Ezadd!!! Jom g BAZAR!!!!!"